Blog Thumbnail

At komme til sig selv som kunstner..


At forstå at man er et menneske, der er nødt til at bevæge sig med kreativiteten, legen, glæden ved at skabe, ... det betyder, at man må gå med nødvendigheden af at udtrykke sig selv gennem den mening, man oplever som sig selv og i sig selv... at udtrykke denne mening gennem sig selv. Det er skelsættende at opdage og levendegøre. Det er vildt og vidunderligt. Og vanskeligt. Det har jo store konsekvenser for ens liv.

For mig har der været flere veje, der har været nødvendige at følge for at kunne være tro mod denne mening i mig selv.Den har i mine første mange voksenår været rettet mod mine medmennesker... at lære at gebærde mig i dette spejl mellem mine medmennesker og jeg selv. Jeg har bl.a. haft egen forretning, en kostumeudlejning, som blev en stor og vidunderlig succes. Jeg havde her rig lejlighed til at være kreativ, både alene og i samarbejde med mine kunder. Samtidig har min nysgerrighed for farver og former altid levnet plads til at skabe ved at tegne og male...men selvsagt i afgrænset tid.

Senere etablerede jeg et galleri med kursusvirksomhed.... men det blev efterhånden åbenbart for mig, at jeg var ved at nærme mig en beslutning om at skabe mere koncentreret udfra min egen person, udelukkende udfra mit eget behov for at kommunikere mere entydigt fra mit eget indre. Den mest sårbare og krævende form for kommunikation til og med andre.

Gennem alle årene hvor jeg har arbejdet sideløbende med min kunst, har jeg fået lov at udstille forskellige steder. Cafèer, institutioner, andre værksteder, ofte under ganske beskedne rammer...

Altimens voksede jeg mig klar til at springe ud som kunstner. Det gjorde jeg bl.a. gennem mange års kurser sideløbende med mit øvrige arbejde. Men nu er tiden kommet, hvor jeg ønsker at vende min kunst ud mod verden fra mit eget galleri. Det er sådan en glæde at være nået dertil! 

Således at være på vej hele tiden mod nye udfordringer og nye glæder ved at udtrykke sig, ved at dele, ved at kommunikere. Nu er det for mig blevet centreret omkring min billedkunst i mit lille galleri. Mit vindue til verden, til alle andre. Jeg er kommet til mig selv som kunstner og har fundet min lille platform. Jeg slår armene ud! Velkommen!